Rae arboreetum pääseb tee alla jäämisest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Rae ­arboreetum jääb praegu nagu eikellegimaale, ­registris ma sellel kinnistul numbrit ei näinud,” märkis pärnakas Mart Raadik, üks kollektsiooniaia säilimise eest muretsejatest.
“Rae ­arboreetum jääb praegu nagu eikellegimaale, ­registris ma sellel kinnistul numbrit ei näinud,” märkis pärnakas Mart Raadik, üks kollektsiooniaia säilimise eest muretsejatest. Foto: Urmas Luik

Riigi ühe põhimaantee, Tallinnast läbi Pärnu Iklani viiva Via Baltica arendamisel pääseb eskiisi muutmise järel tee alla jäämisest vahetult linnapiiri taha rajatud Rae arboreetum.

Pärnu–Uulu teelõigu projekteerimine on käsil ja 2+2 sõiduraja, viaduktide ja tunnelitega tee ehitus on kavandatud aastatesse 2020–2021. Teekoridori asukohta on avalikult arutatud ja täpsustatud, näidatud eskiisi, millel Rae arboreetum oli joonistatud Via Baltica laienduse alla.

Mure 1960. aastate keskel rajatud 1,7 hektari suuruse Rae arboreetumi säilimise pärast vaevas teiste hulgas pärnakas Mart Raadikut, kes mäletab, kuidas ta koolipoisina käis otse läbi aiaga piiratud puittaimede kollektsiooni, milles olid huvitavad puuliigid, nagu näiteks suhkruvaher. Hiljem juba Pärnu metsamajandis töötades sõitis ta tihti mööda nüüd Tõllapulga tee äärde jäävast parkmetsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles