Eelolev nädal toob paiguti 29 soojakraadi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oodata on sooja rannailma.
Oodata on sooja rannailma. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ilmateenistus prognoosib tulevaks nädalaks paiguti 29 kraadi sooja, riigi kuumim piirkond on Pärnu.

Esmaspäeval liigub kõrgrõhkkond Skandinaaviast Soome lahe äärde ja selle vahetus läheduses on taevas enamasti selge ja ilm kuiv. Puhub mõõdukas idatuul. Lisandub õige pisut jahedamat õhku. Õhutemperatuur on öösel 6–11, rannikul paiguti 14, päeval 20–25 kraadi, põhjatuulele avatud rannikul on vilum. Pärnusse ennustatakse pilvitut taevast ja 23–25 kraadi sooja.

Teisipäeval püsib kõrgrõhkkonna mõjualas ilus ja suhteliselt vaikne ilm. Õhusooja tuleb öösel 8–12, rannikul kuni 14, päeval 25–28, meretuultega rannikul jääb ülempiiriks 20 kraadi, Pärnus 26–28 kraadi ja vahelduv pilvisus.

Kolmapäeval libiseb üle Eesti kagusse vähe aktiivne madalrõhulohk, pilverünki on enam, kuid saju tõenäosus väike. Tuul puhub läänekaarest ja tugevneb päeval, rannikul puhanguti 14 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel 10–15, Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi soojem olla. Päeval tuleb sooja 25–29, rannikul 19 kraadi.

Neljapäeval tugevneb põhja poolt uus ja veidi jahedam kõrgrõhkkond. Ööga pilverüngad eemalduvad ja päev tuleb päikesepaisteline. Tuul pöördub põhja ja on tuntav, rannikul ulatuvad puhangud 14 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel 7–12, Lõuna-Eestis kuni 15 kraadi, päeval aga 17–22 kraadi.

Reede tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta ja nõrga tuulega. Õhutemperatuur püsib öösel 4–9 kraadi ringis, maapinna lähedal võib nulli ligi langeda, rannikul tuleb sooja kuni 14 kraadi, päeval 19–23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles