Erutav ja ärritav “Tuliliilia”: kui tüdrukud mängivad

Kati S. V. Murutar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesksetes rollides astuvad üles Ingrid Isotamm ja Johann Urb.
Kesksetes rollides astuvad üles Ingrid Isotamm ja Johann Urb. Foto: HeaFilm

Kinodes jooksev Maria Avdjuško esikfilm “Tuli­liilia” Aet Laigu produtseerituna kujutab endast klassikalist loovat eneseteraapiat ja -tõestust. Daamid on oma suurte tüdrukute mängule taustajõududeks saanud arvukalt välispartnereid, mitusada teostajat ja rohkesti sponsoreid autoesindusest talumeiereini.

Nagu väikesel vaesepoolsel Eesti filmimaastikul ikka on toetajad oma kraamiga kaunisti kaadris esindatud. Audi A6 nii jõuliselt, et uue auto lõhna tunneb kinosaaliski. Samalaadne varjamatu tooteesitlus rokib ka meelelahutusproduktides “Pil­vede all” ja “Klassikokkutulek”, mille järgmine osa tuleb publiku nõudmisel Kris Taska tootmisel välja juba uue aasta alguses.

“Tuliliilia” ei lahuta meelt, vaid tahab olla kõrge kunst. Kohati on ka. Küll aga erutab, suisa ärritab see sünkjas-müstiline ­lugu meeli taluvuse piirini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles