Vändra kooli eksinud orav mängis tagaajajatega kassi ja hiirt

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orav. Foto on illustreeriv.
Orav. Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eile hommikul ajasid Vändra gümnaasiumi direktor ja köögitöötajad koolisööklas taga oravat.

Vändra kooli direktori Marget Privitsa jutu järgi oli tükk tegemist, et loomake sööklast õue juhatada.

„Ajasime teda mitme inimesega mööda sööklat taga. Orav oli osav ja meil ei õnnetunud rätiku ega kardinaga teda kinni püüda. Lõpuks küsisime päästjatelt nõu,” rääkis Privits kella üheksa paiku toimunud tagaajamisest.

Koolijuhi sõnutsi proovisid nad suunata orava koridori, mille uksed olid lahti, et loomake saaks hoovi lipata. Pärast pooletunnist tagaajamist see õnnestuski. „Tegime inimketi, et orav koolimaja peale ei pääseks. Lõpuks saime ta õue poole suutata. Ta jooksis peaaegu päästjatele sülle,” märkis Privits.

Direktori jutu järgi eksis loomake majja tõenäoliselt pühapäeval, kui kooli kõrval olid jalgpallivõistlused. „Ilmselt jäi mõni aken lahti ja orav pääses sealt sisse,” arvas ta.

Hommikul patseeris käbikuningas köögis. „Jäljed, mis temast maha jäid, näitasid, et päris tühja kõhuga ei pidanud ta ööd mööda saatma,” lisas koolijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles