Vallikäärus laulab paar tuhat last

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati peeti Pärnumaa laste laulupidu “Reis pilvelaeval” 2016. aastal Kilingi-Nõmmes ja seal keksles rõõmsalt ringi palju Pipi­sid.
Viimati peeti Pärnumaa laste laulupidu “Reis pilvelaeval” 2016. aastal Kilingi-Nõmmes ja seal keksles rõõmsalt ringi palju Pipi­sid. Foto: Mailiis Ollino

Õnn on peidus ­minu kodus – just selliste sõnadega laulu on Pärnumaa laste laulupeoks kirjutanud kohalikud muusikaõpetajad Ester Murrand ja Margrit Kits. Sel laupäeval kaks tundi vältava peo peategelased on 1993 lasteaia- ja koolilast Läänerannast Põhja-Pärnumaani.

Kuna Pärnus suurpeoks hästi ­passivat laululava pole ja see teeb korralduse kulukaks, on varem las­tega ikka maakonna väiksematesse keskustesse laulma sõidetud. Vii­masel viiel korral Kilingi-Nõmme. Tänavu kaaluti Sindit, kuid et sealne laulu­lava elab veel remondi tähe all, kogunetakse nüüd üle hulga aja Suur-Pärnu südamesse, Valli­kääru.

Laulupeo kunstiline juht Evelin Mei tõdes, et kohale sõidavad kõik laululapsed pisikesteni välja, sest koorid tegutsevad 23 lasteaiaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles