Kalev Vilgats: Rannahooaja eel

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannahooaeg algas pikalt enne ametlikku algust. Linna asi on hoolt kanda, et inventar rannas oleks turvaline.
Rannahooaeg algas pikalt enne ametlikku algust. Linna asi on hoolt kanda, et inventar rannas oleks turvaline. Foto: Urmas Luik

Nädalapäevad tagasi kirjutasin, kuidas rannas on alanud supelhooaeg, aga WCd olid ­alles suletud. Toimetusse helistanud rannaliste sõnutsi oli seekord ajalehest abi (info levitamise, mitte pühkimise mõttes muidugi) ja tualetid või vähemalt osa neist on nüüdseks töös.

Linnaisade kehtestatud supelhooaeg algab kohe-kohe ja poleks paha rannale pilk peale visata. Rannaliste arvates vajaks keskrannas liiv tihedamat sõelumist. Veel nädala algul norutas liuelevant kurvalt rannal, ehkki peaks ja võiks ammu vees olla.

Kõverad sildid tuleks sirgeks painutada ja jälgida, et need tõesti otstarvet täidaksid. Puittarindid rannas on küll ilusad, aga meie kliimas peavad äärmiselt vähe vastu. Kas kõik lauad on laudteedel korralikult kinni naelutatud, katkised ja mädanenud välja vahetatud, ohtlikult turritavad naelad kõrvaldatud, et inimesed päkki ei veristaks?

Paljud põlispärnakad eelistavad minna randa Raekülas või Vana-Pärnus. Sealsed juurdepääsuteed rannale võiks muuta vähemalt tolmuvabaks, kui asfalti ei täi maha rullida. Oma inimestest hoolimise üles näitamiseks ei ole palju vaja. Pisiasjad, aga ikkagi meeldivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles