Andrea Nahles: Homsest saavad poliitilised vastased pasunasse!

Aino Siebert
, veebilehe Das Baltikum-Blatt toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sotsiaaldemokraatide esimene naisjuht Andrea Nahles on pidanud tunnistama, et naisedki vajavad edu saavutamiseks rohkemat kui naiseks olemist.
Saksa sotsiaaldemokraatide esimene naisjuht Andrea Nahles on pidanud tunnistama, et naisedki vajavad edu saavutamiseks rohkemat kui naiseks olemist. Foto: AXEL SCHMIDT / REUTERS

Saksamaa kristlikke demokraate on 18 aastat juhtinud Angela Merkel. Aprillist on esimest korda naisjuht sotsiaaldemokraatidelgi. Kes on Andrea ­Maria Nahles?

Saksamaa Sotsiaaldemokraatlik Partei (Sozialdemokratische Partei Deutschland, SPD) on asutatud Sotsiaaldemokraatliku Tööliste Parteina 8. augustil 1869 Eisenachis. 27. mail 1875 ühines partei Gothas Saksa tööliste ühinguga. SPD peakorter, Willy-Brandti hoone, asub Berliinis Wilhelmstraße 140. Naised moodustavad liikmeskonnast ainult 32 protsenti.

Kuigi erakond on Saksamaa vanim, pole seda seni juhtinud ükski naine. Alles 22. aprillil valiti Wiesbadenis (Hesseni liidumaa) SPD erakorralisel kongressil 66,35 protsendi häältega esimest korda sotsiaaldemokraate juhtima Nahles. Tema vastaskandidaat oli samuti naine­, Flensburgi ülemlinnapea Simone Lange, kellele andis hääle 27,6 protsenti delegaate. Uustulnuk oli “süüdi” selles, et 47aastane tulihingeline elukutseline poliitik valiti teiseks halvima valimistulemusega aastast 1945.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles