Piimapäeval näeb koolilaps supivalguse teekonda

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed saavad rahvusvahelisel piimapäeval farmides uudistada, kuidas piima kui üht kasvamiseks väga kasulikku toiduainet toodetakse.
Koolilapsed saavad rahvusvahelisel piimapäeval farmides uudistada, kuidas piima kui üht kasvamiseks väga kasulikku toiduainet toodetakse. Foto: Ants Liigus

Reedel, 1. juunil tähistatakse peale lastekaitsepäeva rahvusvahelist piimapäeva ja põllumajandus-kaubanduskoda viib koolilapsed sel päeval neljandat aastat järjest farmidesse vaatama, kuidas piima kui kasvamiseks väga kasulikku toiduainet toodetakse.

Pärnumaal võtavad õpilasi vastu Kaisma OÜ ja Halinga OÜ, külla sõidavad Tahkuranna lasteaed-algkool, Rääma põhikool, Sauga põhikool ja Pärnu Ülejõe põhikool.

Eesti piimatootmine ja loomakasvatus on väga ajakohane ja piimaandjate tõuaretus kõrgel tasemel. Piimatoodangult lehma kohta ja toodangu kasvult on Eesti Euroopa üks liidritest. Eesti piimakari asub Euroopa Liidus toodangu suuruselt Taani järel teisel kohal. Väga paljud põllumehed on ehitanud moodsad laudad, sööda- ja lüpsisüsteemid, et lehmad, pullid, vasikad ja mullikad end seal hästi tunneksid.

Jõudluskontrolli andmetel oli 2016. aastal Eesti lehmade keskmine piimatoodang 9294 kilo, möödunud aastal ulatus see aga juba 9619 kilogrammini. Samal ajal jäi Eesti Holsteini tõugu lehmade keskmine piimatoodang jäi mullu napilt alla kümne tonni, küündides koguni 9905 kilogrammini lehma kohta aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles