Merekarude suvehooaeg läks täistuuridel käima

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu ­väina regati viimast vaatust mängitakse 14. juulil Pärnu ­lahel.
Muhu ­väina regati viimast vaatust mängitakse 14. juulil Pärnu ­lahel. Foto: Piret Salmistu

Pärnu jahtklubi noorpurjetajate suvine hooaeg sai avalöögi juba kaks kuud tagasi välisvõistluste ja treeningulaagritega soojadel vetel, kiiljahtidel seilavad merekarud äratas talveunest mai esimesel kolmapäeval Saku Kesknädalaringi stardipauk.

“Mai algusest oktoobri lõpuni kestval hooajal on meie klubi kalenderplaanis kokku üle 30 ürituse,” rääkis Pärnu jahtklubi tegevjuht Raiko Lehtsalu. “Kesknädalaringi sarivõistlus kiiljahtide meeskondadele läks kenasti käima ja noored purjetajad on kodustel vetel saanud oma võimeid proovile panna Mairegatil ja rahvusvahelisel Pärnu Kevadregatil. Mai esimesel nädalavahetusel korraldasime klubi õuel koristamise talgud ja nädal hiljem avasime lipu heiskamise ja lustaka peoga uue navigatsioonihooaja.”

Eeloleval nädalavahetusel võtavad avamerepurjetajad kahel päeval omavahel mõõtu Pärnu jahtklubi ühe pikema traditsiooniga regatil, 50. Jaan Hermanni mälestusvõistlusel. Lehtsalu sõnutsi mahub juunis kalendrisse väga erinevaid sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles