Pärnu lennuvälja projekteerijaks jäi ainupakkumuse tegija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväli. Foto on illustratiivne.
Pärnu lennuväli. Foto on illustratiivne. Foto: Madis Sinivee

Pärnu lennuvälja liiklusala projekteerib ainupakkumuse teinud OÜ Skepast & Puhkim.

AS Tallinna Lennujaam sõlmis 310 000eurose hankelepingu Skepast & Puhkimiga siinse lennuvälja liiklusala rekonstrueerimise eskiis- ja tehnilise eelprojekti koostamiseks.

“Praeguste plaanide kohaselt ja lepingu järgi peaks projekt valmima novembri lõpuks ja pärast seda saame asuda ehitushanget ette valmistama,” ütles regionaalsete lennujaamade arenduste projektijuht Raiki Bulak BNSile.

Bulaki sõnutsi soovitakse ehitushange välja kuulutada järgmise aasta alguses ja ehitustöödega pihta hakata tuleva aasta märtsis.

Arendusprojekti põhieesmärk on optimaalsete kuludega ümber ehitada Pärnu lennuvälja liiklusala ja uuendada kõnealuse projekti mahus mainitud lennuliiklusala rajatisi ja süsteeme selliselt, et need vastaksid kehtestatud nõuetele, peaksid kaua vastu ja ülalpidamiskulud oleksid võimalikult madalad.

Projekteerija töövõttu kuulub eelprojekti koostamine ehitusloa taotlemiseks vajalikus mahus.

Mullu oktoobris sõlmisid riik, Pärnu linn ja Tallinna Lennujaam koostööleppe Pärnu lennujaama rekonstrueerimiseks, milleks aastail 2018–2020 eraldatakse riigieelarvest kokku 20 miljonit eurot.

Lennujaamale ehitatakse uue aluskattega kahe kilomeetri pikkune maandumisrada ja ruleerimisrajad, paigaldatakse uus juhtimissüsteem, ehitatakse lennuväli ümber passi- ja turvakontrolliks ja tehakse muud, mida tarvis rahvusvaheliseks lennuliikluseks. Rada peaks vastu pidama vähemalt 20 aastat.

Möödunud aastal teenindas Pärnu lennujaam 839 reisijat, kellest 725 lendas Ruhnu.

2006. aastal asutatud Skepast & Puhkim (varem AS Ramboll Eesti) on taristu-, planeeringute ja keskkonnavaldkonna konsultatsiooniettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles