Liiliaristi naisi liidab pühendumus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nais­kodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Karmen Vesselov töötab AS Pajo trükikojas tegevjuhina.
Nais­kodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Karmen Vesselov töötab AS Pajo trükikojas tegevjuhina. Foto: Mailiis Ollino

Liiliarist kui Nais­kodukaitse (NKK) tunnusmärk sümboliseerib puhtust, vaimsust, väärikust ehk põhimõtteid, millest juhinduvad need, kes annavad panuse riigikaitsesse ja hoiavad isamaalisi traditsioone. Kaitseliidu vabatahtliku naisorganisatsiooni tunnuslause “Väärtustame kodumaad – Naiskodukaitse” kirjeldab vaid paari sõnaga nende tegevuse sihti. Naiskodukaitsjad võivad tegutseda Kaitseliidu üksusteski.

NKK ringkonnad taasloodi Eestis 1990. aastate alguses ja on moodustatud territoriaalsuse põhimõttel. Pärnumaa ringkonna taasloomisest möödub 5. juunil 25 aastat. Argirütmis kulgeja märkab esinduslikus vormis naiskodukaitsjaid paraadil, väliüritustel suppi jagamas või “Anname au!” sinilillekampaania ajal. Kõrvalseisja ei mõtle, et need erialase baasväljaõppe saanud naised on tublid pereemad ja ettevõtlikud oma põhitöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles