Sõudjad alustasid MK-sarja tagasihoidlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudmise lipulaevaks tituleeritud paarisaeru neljapaat Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä eelsõidus.
Eesti sõudmise lipulaevaks tituleeritud paarisaeru neljapaat Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä eelsõidus. Foto: Fred Killing

Eesti paatkonnad alustasid Serbias Belgradis maailmakarikasarja avaetappi tagasihoidlikult.

Eesti sõudmise lipulaevaks tituleeritud paarisaeru neljapaat võistleb koosseisus Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä. Nad jäid eelsõidus Hollandi (5.55,51), Saksamaa (5.58,33) ja Venemaa (6.04,83) järel viimaseks, saadeks ajaks 6.06,38. Teisest eelsõidust pääsesid finaali Suurbritannia (5.53,57) ja Poola (5.54,63).

Koos Eesti ja Venemaaga püüavad täna vahesõidus finaalikohta veel Norra, Ungari ja Tšehhi.

Ühepaadil võistlev pärnakas Geir Suursild ei pääsenud ligemale 40 konkurendi hulgas veerandfinaalidesse, 24 parema sekka. Suursilla avasõit ebaõnnestus ja ta oli viie võistleja seast ainus, kelle edasipääsulootused luhtusid. Edasi viib pärnaka tee ta nõrgimasse ehk F-finaali, kus jagatakse positsioonid alates 31. kohast. Suursilla rivaalid on seal Hispaania, Venemaa ja Ungari sõudjad.

Paarisaeru kahepaate lähetati võistlema kaks: Kaspar Taimsoo ja Sten-Erik Anderson ning Jüri-Mikk Udam ja Joosep Laos. 24 paatkonna konkurentsis sõideti kõigepealt eelsõidud, millest iga võitja lunastas otsepääsme 12 sekka poolfinaalis. Kõik ülejäänud said lisavõimaluse samal õhtul vahesõitudes. Mõlemad Eesti meeskonnad olid sunnitud vahesõidud kaasa tegema, ent paraku hooaja alguse võimed ei võimaldanud enamat C-finaalist. Udam ja Laos tulid eelsõidus neljandaks (7.03,79), kaotades brittidele üle 20 sekundiga (6.41,6). Vahesõit tõi taas neljanda koha (6.44,47) ja teadmise, et poolfinaalikoht jäi umbes viie sekundi kaugusele. Kaks kvalifitseerujat olid Norra (6.34,76) ja Hiina (6.39,34) paatkond.

Taimsoo ja Andersoni sõit ei pakkunud rõõmsamaid toone. Nemad olid eelsõidus neljandad (6.57,95), samal ajal kui võidukast Leedu koosseisust (Ritter - Nemeravicius) jäädi ligikaudu 23 sekundi kaugusele (6.34,99). Vahesõit kujunes samasuguseks nagu teisel Eesti duol: poolfinaalist jäi puudu ligemale viis sekundit

Mõlema Eesti paatkonna lõplik saatus selgub täna C-finaalis, kus jaotatakse kohad 13.–18. Meie meeste vastased on Hollandi, Serbia ja Moldova meeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles