Mullu skandaalides vaevelnud haigla juhatus sai hea töö eest preemiat

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule saab üle 5000 euro hea töö eest.
Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule saab üle 5000 euro hea töö eest. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla nõukogu määras raviasutuse juhatusele heade tulemuste eest 13. kuupalga.

„Nõukogu otsustas hinnata haigla juhatuse töö tulemuslikuks ja maksta neile heade tulemuste eest ühe kuu tasu lisaks,“ rääkis nõukogu esimees Ago Altjõe.

See tähendab, et juhatuse esimees Urmas Sule, kelle aastane sissetulek küündis mullu ligemale 69 900 euroni, saab lisatasu 5160 eurot. Kuupalga jagu boonust said samuti ülejäänud juhatuse liikmed Jan Põlluste ja Veiko Vahula.

„Nõukogu on juhatuse töö ja saavutustega Pärnu haigla edendamisel rahul,“ märkis Altjõe. Tema põhjenduse järgi määrati juhtidele boonus, sest eelmise aasta tulem oli positiivne ja haiglas juurutati mitu uut teenust.

Pärnu haigla teenis mullu tulu 38,77 miljonit ja kasumit 568 500 eurot.

„Edukalt tegutseb heaolu- ja taastusravikeskus. Tehti jõudsaid ettevalmistusi tervisekeskuse rajamiseks. Kõik need teemad on Pärnu maakonna inimestele väga olulised,” selgitas Altjõe.

Esimehe sõnutsi lähtub nõukogu lisatasude määramisel haigla tegevuskavast, milles on kirjas juhatuse liikmete tööülesanded.

Majandusaasta aruanne ütleb, et kokku maksti mullu juhatuse liikmetele (bruto) 231 000 eurot tasusid.

Mullu paljastas ajakirjandus Pärnu haiglas mitu kahtlast asjajamist: kinni mätsiti suur lao puudujääk, töötajat kaevandasid haigla arvutitega bitcoin'e, väidetavalt käisid haigla palgal olevad töötajad juhatuse esimehe kodus töid tegemas, lisaks tekitasid küsimusi juhatuse liikme Jan Põlluste ametissesaamine ja varasem skeemitamine pandiäris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles