Vibulaskja Reena Pärnat võitis Eesti karikavõistlused

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat võitis järjekordse kohaliku tiitlivõistluse, sedapuhku Eesti karika.
Reena Pärnat võitis järjekordse kohaliku tiitlivõistluse, sedapuhku Eesti karika. Foto: Erakogu

Pärnakas Reena Pärnat triumfeeris läinud nädalavahetusel vibulaskmise Eesti karikavõistlustel. Võistlustules oli 17 naist.

“Eelringis olin päris halb, lasin tuulel end ebakindlaks muuta,” kommenteeris Pärnat. “Duellides sain kindluse tagasi.”

Tugeva keerutava tuule tõttu jäid kõigi tulemused mõnevõrra tagasihoidlikuks. Pärast kvalifikatsiooni esimest ringi oli NS Archery Clubi esindav Pärnat 314 silmaga esimene, edestades Järvakandi Ilvese sportlast Triinu Lilienthali üheksa silmaga.

Teises ringis ei tulnud pärnulanna keerutava tuulega enam nii hästi toime. Paremuselt seitsmes 284 silma oli tema selle hooaja halvim. Kogutud 598 silma andis duellideks teise asetuse. Sama summa sai kirja esimesena asetatud Lilienthal, kuid tema oli tabanud 14 kümmet Pärnati 13 vastu.

Duelle lasi Pärnat kindlalt. Kaheksandikfinaalis alistas ta 6:0 tartlanna Keiti Šumani ja veerandfinaalis 6:2 Türi vibuklubi laskuri Maris Tetsmanni. Poolfinaalis oli pärnulanna 6:2 üle viljandlanna Laura Nurmsalust ja finaalis 6:0 pealinna vibulaskjast Katrin Virulast.

Kvalifikatsiooni võitnud Lilienthal alistas Nurmsalu pronksiheitluses.

Eesti noorte karikavõistlustel pakkusid konkurentsi siinse Meelise vibuklubi sportlasedki. Neist edukaim oli Gertu-Liseth Järvesaar, kes tidettide arvestuses oli 17 tüdruku konkurentsis kolmas. Noorte poiste konkurentsis jäi Günther Miklas napilt neljandaks.

Reena Pärnat võitis vibulaskmise Eesti karikavõistlused. Talle järgnesid Katrin Virula ja Triinu Lilienthal.
Reena Pärnat võitis vibulaskmise Eesti karikavõistlused. Talle järgnesid Katrin Virula ja Triinu Lilienthal. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles