Politseikoor Chorus Menticum annab Pärnus kevadkontserdi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chorus Menticum.
Chorus Menticum. Foto: PPA

Pühapäeval esineb Pärnu kontserdimaja kammersaalis kevadkontserdiga politsei segakoor Chorus Menticum.

Seekordne kevadkontsert kannab pealkirja „Üksi inim-metsas“. Koori dirigent Eve Paap ütles kontserdi mõtet avades, et täiskasvanutele tavaliselt ei meeldi seiklused: õigemini see, kui nende lapsed seiklevad. Neile meeldiks, kui laste elu kulgeks turvaliselt ja igavalt.

“Õnneks on ikka olnud nii, et lapsed-noored ei jäta seiklemist ega uusi maid avastamast. Nad lähevad, kui hoidjad magavad. Just selline mõte peitub pühapäevasele kontserdile nime andnud Juhan Saare luuletuses,” selgitas Paap. “Üksinda avastades on kõik teed valla – see on see aeg, mil mõtetel pole piire.”

Kontserdil tuleb esitamisele nii Eesti kui ka välismaiste autorite loomingut. Oodata on nii kauneid meloodiaid kui ka näiteks džäss, millele lisavad vunki juurde muusikud Jorma Toots klaveril, Silver Sirp bassil ja Rait Ress löökpillidel.

Kontsert algab pühapäeval kell 17 ja on kõigile tasuta.

Chorus Menticum.
Chorus Menticum. Foto: Ppa

Kaheksa aastat tagasi tegevust alustanud Chorus Menticum ühendab endas politseinikke ja nende sõpru, kes peavad lugu muusikast, koorilaulust ja kellele pakub rõõmu ühise eesmärgi nimel töötamine. Koori kuulub piirkonnapolitseinikke, uurijaid, krimiminaliste, piirivalvureid, aga ka politsei- ja piirivalveameti administratiivtöötajaid.

Seitsme hooajaga on esiti vaid üheks ürituseks kokku kutsutud seltskond kasvanud tunnustatud segakooriks, kes on laulnud nii laulupeol kui ka juhatanud tuhandete silmapaaride ees hümnilaulmisega sisse Eesti-Serbia jalgpallimängu. Viimati esineti mai lõpus Leedus Birštonas kooride konkursil, kus nad pälvisid hõbediplomi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles