Jüri Lebedev: Kas tõesti algab Pärnus vaikiv ajastu?

Jüri Lebedev
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole mõtet korraldada linnavolikogu istungeid osavaldades, kui Villa Andropoffis istutut pole võimalik ei järelvaadata ega olnud veel üleeilegi stenogrammi.
Pole mõtet korraldada linnavolikogu istungeid osavaldades, kui Villa Andropoffis istutut pole võimalik ei järelvaadata ega olnud veel üleeilegi stenogrammi. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linn ja rahvas! Tagamaks teile parimat arusaamist teie senati tööst, toimub senati järgmine kokkusaamine mitte senatihoones Pärnus, vaid Audru lähedal villas, et linnaga vast ühinenud kodanikkond ja pööbel saaksid senati tööga paremini tutvuda.

Täpselt nii võiks antiikstiilis tõlgendada hiljaaegu linna reetoriks saanud Teet Roosaare selgitust Pärnu Postimehes, kus ta vahendas raehärrade teadet: “Pärnu linn ühines senise Audru, Paikuse ja Tõstamaa vallaga. Et vastsetel linnakodanikel oleks mugavam volikogu istungeid külastada, otsustas volikogu hakata korraldama osavaldadesse väljasõiduistungeid. Alustasime Audru osavallast, kus kodanike huvi volikogu töö vastu on kõige suurem.” (PP 24.05)

Nii võõrustaski tavapärase raekoja saali asemel volikogu viimast istungit hoopis looduslikult kaunis kohas Andropoffi villa. Kui keegi otsib maakonnas head puhkamiskohta, on Valgeranna külje all asuv villa selleks tõepoolest sobiv. Vaade, õhk, toit – kõik on suurepärane. Siiski on nende ridade kirjutamise ajal pärnakaile raske tõendada, et nende esindajate-volinike-senaatorite eesmärk ei olnud sugugi puhkama sõita. Minagi tunnen valijate ees piinlikkust. Nende ridade kirjutamise ajal on kalendris juba 4. juuni, kuid volikogu istungi järelvaatamise võimalust internetis ei ole ikka veel. Pole näha volikogu istungist tehtud stenogrammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles