Galerii: tublimaid õpilasi õnnitleti teadusteatri saatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) tänas ja õnnitles valdade tublimaid õppureid, kelle hulgas olid esimest korda Lääneranna valla koolide õpilased.

POLi korraldataval tänupäeval soovis liidu esimees Andres Metsoja maakonna valdade õpilastele õnne ja lastele esines teadusteater Kvark, mis selgitas erinevusi võlukunsti ja teaduse vahel.

Metsoja märkis, et tänapäeval on teadmiste hulk tohutu ja ligipääs infole lihtsam kui kunagi varem, mille pärast nõuab elu pidevat õppimist ja uue tehnoloogiaga toimetulekut. “Õppimine on elukestev ja mida paremad selles olete, seda vahvam tuleb teie elu,” ütles ta. Samuti rõhutas Metsoja, et just õpitulemuste poolest eeskujuks seatud õpilased saavad olla needki, kes panevad tähele, kuidas suhtutakse noorematesse, nõrgematesse ja nendesse, kellel on muresid toimetulekuga. “Saate kindlasti olla need, kes aitavad meie koole muuta veel paremateks paikadeks, seda ka oma kaaslastele,” kõneles Metsoja.

Peale heade õpitulemuste ja auhinnaliste olümpiaadikohtade toodi esile huvitegevuses osavõttu. Pärnumaal tegeldakse tehnoloogia, video- ja fotograafiaga, IT, käsitöö, muusika, spordi ja lüüakse noorteorganisatsioonides kaasa.

Esimest korda võtsid tänupäevast osa Lääneranna valla uued liikmed: eelmiste Hanila ja Lihula valla koolid. Virtsu kooli õpilased Lii Urb ja Alari Nuut leiavad olümpiaadidel osalemise kõrvalt aega nutispordile. Lihula gümnaasiumi õpilased Silver Nikkel ja Samuel Kastepõld, kes on samuti pidevad olümpiaadidel osalejad, huvituvad muusikast. Näiteks noorkotkas Nikkel mängib Lääne maleva orkestris trombooni.

POLi korraldatava tänupäeva alla ei kuulu Pärnu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles