Ööbinud turistide hulk osutus kümne aasta suurimaks

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Pärnus, pilt on illustreeriv.
Turistid Pärnus, pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Kui üleriigilises arvestuses majutusasutustes peatunud turistide arv aprillis vähenes, siis Pärnumaal ööbis hotellides külalisi varasemaga võrreldes hoopistükkis rohkem (60 363).

Tõusu ei saa panna üksnes haldusreformiga laienemise arvele, sest turistide hulk kasvas ka Pärnu linnas asutusüksuse järgi. Sedavõrd palju inimesi veetis suvepealinnas öö viimati aprillis 2007. Vahepealsetel aastatel kevadiste külastajate arv langes.

Võrreldes mullu sama ajaga on kasvanud soomlaste ööbimiste arv (23 238), kuigi üleriigiliselt täheldatakse põhjanaabrite huvi langust. Siseturistidki kasutavad Pärnumaa hotellide teenuseid üha enam (27 057). Lätlasi (3997) ja rootslasi (2501) jõudis aprillis meie maakonda aga mullusest vähem. Muudelt mandritelt külaliste arv Pärnumaal on endistviisi väike.

Kõigist Eestit väisavatest välisturistidest ööbib Pärnus üsna väike osa: kaheksa protsenti. Välismaalastest jõuab Tartusse veel vähem, seitse protsenti. Lõviosa ehk 71 protsenti võõramaalasi eelistab öömajale jääda Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles