Noored poksilootused saavad Paikusel tuule tiibadese

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise KuldRusikaga jäid rahule nii Beebilõust (vasakul) kui korraldaja Siim Raidmets. “Kohal oli 300 inimest. Huvitav mõelda, et alustasime ainult 20pealise publikuga,“ ütles Raidmets, kes lubas, et homsel mõõduvõtul näeb korralikku madinat, verd, higi ja pisaraid.
Eelmise KuldRusikaga jäid rahule nii Beebilõust (vasakul) kui korraldaja Siim Raidmets. “Kohal oli 300 inimest. Huvitav mõelda, et alustasime ainult 20pealise publikuga,“ ütles Raidmets, kes lubas, et homsel mõõduvõtul näeb korralikku madinat, verd, higi ja pisaraid. Foto: Erakogu

Noored poksilootused kombivad elu ja surma piiri – niimoodi võiks iseloomustada võitlusüritust KuldRusikas. See sai alguse kahe klassivenna loovtööna. Ürituse kiirest arengust kõneleb peakorraldaja Siim Raidmets.

KuldRusikas toimub tänavu juba kuuendat korda, millised on kõige vägevamad elamused selle aja jooksul?

Kõige suurema elamuse annab kindlasti ürituse korraldamine: kogu protsessi käigus on samal ajal õhus palju pingeid, saab palju nalja ja uusi tutvusi ning kogemuse meelelahutusmaailmas. Võistlustel osalevad pigem noored tõusvad ja profikarjääri alustavad võitlejad, kuid leidub neidki, kes on juba mainekatel fight show’del oskusi näidanud.

Üks aasta esines Beebilõust. Tema jäi kindlasti rahvale meelde ja andis korraliku kontserdi. Omamoodi ja huvitav isiksus.

Kuidas üldse tekkis idee võistlust korraldada?

8. klassis pidime klassivenna Randel Uiboga koostama loovtöö. Alguses tegime ajaloolist lauamängu, kuid mängu aluse valmides saime natuke naerda ja jõudsime järelduseni, et see ikka ei lähe. Kuna Randel on juba aastaid edukas maadleja ja muude võitluskunstide harrastaja, ise olen samuti tegelnud MMAga ja praegu treenin Pärnu taipoksi klubis noori võitlejaid, kes homsel võistlusel oskusi näitavad, tundus see otsus ainuõige. Esimesel Kuld­Rusikal oli 20 pealtvaatajat ja 6. klassi poisid poksisid. Eelmine aasta tuli 300 pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles