Kodumaine kartul ja maasikas jõudsid turule

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanatoa talu peremees Jaan Kruusmaa rääkis, et põhiline mure on praegu kuivus. Kartul ja maasikas aga jõudsid turulettidele sel aastal ­varem.
Vanatoa talu peremees Jaan Kruusmaa rääkis, et põhiline mure on praegu kuivus. Kartul ja maasikas aga jõudsid turulettidele sel aastal ­varem. Foto: Urmas Luik

Pärnu Vanal turul hakkavad üha enam silma eestimaised aiasaadused, sealhulgas on turulettidele jõudnud kodumaine kartul ja maasikas, mis küll välismaistest kallimad.

Audru osavallas asuv Vanatoa talu kauples turul eile nii kodumaise värske kartuli kui maasikatega. Peremees Jaan Kruusmaa nentis, et nemad müüvad kodumaist kartulit läinud laupäevast. Kartuliseeme pandi idanema 24. veebruaril ehk Eesti Vabariigi aastapäeval. “See on mul iga-aastane traditsioon,” rääkis talunik.

Kasvuhoonesse viis Kruusmaa kartuli aprilli keskpaigas. “Kõiki saladusi ei saa avaldada,” muigas ta ja lisas, et kasvuhoones ei anna kartul nii suurt saaki kui avamaa peal. “Aga põllul, mis meil akna all, hakkasid alles õied tulema. Läheb umbes kaks nädalat, enne kui sealt saaki saab.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles