Anti välja 5000. noore teaduri märk

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tunnustati Kuninga tänava põhikoolis tublisid õpilasi. Piduliku ürituse muutis erakordseks Pärnu noore teaduri 5000. märgi ja tunnistuse üleandmine 9. klassi noormehele Mikk Saarsele.

Kuninga kooli direktor ­Urve Krause iseloomustas läbinisti viielist Mikku kui väga tublit ja mitmekülgsete huvidega noormeest. “Selline vahva koolipoiss, mitte mingi kuivik,” kiitis ta.

Tore on teada, et noore teaduri märgiga tunnustati ­eile Miku nooremat vendagi, sama kooli 5. klassi lõpetanud Siimu.

Krause sõnade kohaselt on Mikk eriti tugev just reaalainetes ja peale selle väga tubli spordipoiss. Kergejõustikutrennis käiv Mikk tuli eelmisel suvel teivashüppes oma vanuseklassis Eesti meistriks ja oli tänavu talvel uude eaklassi astununa samal alal Eesti kolmas.

Tublisid tulemusi olümpiaadidel on ta saavutanud järjepidevalt.

Mikk jätkab õpinguid Koidula gümnaasiumis matemaatika-füüsika suunaga a-klassis. Samas koolis ootab teda ees juba õde Heleen, kes tuleval õppeaastal astub abituuriumi.

“Selle pere laste ema ja isagi olen ma õpetanud ja nad käisid minu klassis,” rääkis Krause. “Miku õde Heleen soovib matemaatikaõpetajaks õppida. Ootame siin väga seda päeva, et ta ükskord meie koolimaja uksest õpetajana sisse astuks.”

Mullu Pärnu aasta õpilaseks valitud ja tänavugi selle tiitli nominentide hulka kuulunud Miku jutu järgi plaanib ta tulevikus saada inseneriks ja jätkata selleks õpinguid mõnes välisülikoolis. “See amet võiks olla midagi autode või rakettidega seotut,” avaldas Mikk.

Noore teaduri märk on hõbedast ja sellega tunnustatakse silmapaistvaid noori ainult Pärnus. Autasud antakse õpilastele üle noore teaduri või tublide päeval koolides. Sel õppeaastal pälvib noore teaduri märgi 175 aineolümpiaadi võitjat.

Esimest korda jagati märke 1971. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles