Benini muusik tutvustab Massias oma maa kultuuri

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Abeni.
Steve Abeni. Foto: Mailiis Ollino

Lääne-Aafrikast Beninist pärit muusik Steve Abeni sõitis pärnakast helilooja Andrus Kallastu kutsel esimest korda Euroopasse. Täpsemalt Pärnumaale, et õpetada Massiaru vanasse koolimajja loodud Massia keskuses siinsetele professionaalidele oma kodumaa muusikalisi rütme ja tutvustada täna kell 20 algaval kohtumisõhtul kõigile huvilistele oma maa kultuuri.

Guinea lahe ääres Togo ja Nigeeria vahel asuv Benin on 11 miljoni elanikuga kultuuride ja rahvuste segu, kus räägitakse üle poolesaja eri keele. Üle poole rahvast on seotud voodoo-religiooniga. Muusikaliselt huvitavaks teeb Benini aga see, et seal on külati traditsiooniliselt välja kujunenud spetsiifilised rütmid.

Abeni kodukoht Grand Popo oma 53 000 elanikuga on umbes niisama suur linn kui Pärnu. Kallastuga tutvus ta kodulinnas tegutsevas Soome-Aafrika kultuurikeskuses Villa Karos, kuhu Kallastu läinud aasta lõpul viieks nädalaks stipendiaadina sattus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles