Erivajadustega inimesed nautisid jõel purjetamist

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorpurjetajad viisid sportpaatidega jõele 33 erivajadustega inimest.
Pärnu noorpurjetajad viisid sportpaatidega jõele 33 erivajadustega inimest. Foto: Raul Mee

Pärnu jahtklubi purjespordikooli õpilased viisid RS Feva sportpaatidega projekti "Erilised purjetajad" raames jõele 33 erivajadustega inimest Eestist ja Lätist.

Peale puuetega inimeste olid kohal nende saatjad ja vabatahtlikud abilised töötukassast ja vetelpäästest.

Kolme tihedalt sisustatud tunni jooksul tutvusid inimesed esmalt kaldal paatidega, seejärel sikutasid kogemustega roolimeeste juhendamisel pikemal tiirul Pärnu jõel.

„Pakkuda puuetega inimestele võimalust purjetada on üks raskemaid asju, mida olen teinud,“ ütles projekti „Erilised purjetajad“ koordinaator Külli Haav. „Ometi on see kõik, mida ma kodanikuna teha saan. Kindlasti on veel vaja nii materiaalset, intellektuaalset kui inimlikku abi.“

Pikki aastaid maailmatasemel võistelnud Pärnu jahtklubi purjespordikooli treener Elise Umb märkis, et parapurjetamine on paljudes riikides suure populaarsuse võitnud.  

„Vastavalt õpilase puudeastmele tuleb treeneril valida igale inimesele sobiv õpetamise stiil,“ selgitas Umb. „Ohutus on kõige alus, aga kõiki reegleid jälgides ei takista miski õppimist. Kõige tähtsam on pakkuda soovijatele võimalusi merele minna.“

Erilised purjetajad lähevad seilama taas Tallinna merepäevadel 14. juulil ja Kuressaare merepäevadel 11. augustil. Sel aastal on „Eriliste purjetajate“ projekti suurtoetaja Eesti töötukassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles