Vägev saavutus: Joosep Karlson on Euroopa üheksas aerutaja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Karlson.
Joosep Karlson. Foto: aerutaja.ee

Pärnu kanuuaerutaja Joosep Karlson tegi sel nädalavahetusel aasta esimesed stardid tiitlivõistlustel, osaledes Serbias Belgradis Euroopa meistrivõistlustel.

Karlson alustas EMi reedel 1000 meetri eelsõiduga, mille lõpetas kuuendana ja pääses edasi poolfinaali. Poolfinaalis oli ta seitsmes ja tagas sellega koha B-finaalis. Seal ületas pärnakas finišijoone samuti seitsmendana ja tema lõpptulemuseks jäi 16. koht.

Pärnakas startis reedel 500 meetri distantsilgi ja lõpetas eelsõidu viiendana, sealt pääses poolfinaali ja B-finaaligi, mille lõpetas kuuendana, tulles kokkuvõttes 15ndaks.

Parima tulemuse saavutas Karlson aga viiekilomeetrisel distantsil, kui kanuutas finišisse üheksandana.

Pärnakas võttis oma blogis Euroopa meistrivõistlused kokku: “Enne võistlust ja võistluste ajal tundus, et minek on kindlasti üle keskpärase ja kaldub hea poole. Kuid üks on kindel: olen veel toores. Teravusest jääb veel puudu, kuid mingisugune pika distantsi kiirus on täitsa olemas.”

Karlson märkis, et esimene võistluspäev oli kõike muud kui meelakkumine. 1000 meetri peal (ajaga 4.32) pääses ta tugevat vastutuult trotsides B-finaali, kus saavutas seitsmenda koha (16. koht) ajaga 4.02. “Ja jäin ootama oma saatust Euroopa mängudel, kuna peaksin olema esimene kvalifitseerunute nimekirja joone all,” kirjutas pärnakas.

“Võistluse lõpetasin sel korral tubli sõiduga 5000 meetris. Üheksas mees ei olegi kõige hullem saavutus, aga eks ma ise nõua endalt rohkemat,” avaldas Karlson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles