«Radar»: Pärnu abilinnapea Suursilla skeemitamine kukkus läbi - PRIA nõuab tagasi üle 700 000 euro (1)

Hannes Sarv
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Suursild.
Siim Suursild. Foto: Madis Sinivee

Jaanuari lõpus tõi "Radar" avalikkuse ette juhtumi, kus Pärnu abilinnapea Siim Suursild ja tema partnerid Arne Taggo ja Margus Post kasutasid PRIAlt Liu sadamale saadud toetust vääralt. Lugu sai täna, 12. juunil, meeste jaoks karmi jätku - PRIA nõuab neilt tagasi 728 693 eurot.

Pärnu abilinnapea Siim Suursilla osava projektikirjutamise toel said meeste MTÜd Liu sadama arendamiseks ja sinna kalatsehhi ehitamiseks riigilt 911 000 eurot.

Pärast "Radari" jaanuarikuist lugu otsustas PRIA sellest summast tagasi nõuda 158 000 eurot, kuna sai selgeks, et mehed ei kasuta sadamat nii nagu toetust küsides lubati. Mehed vaidlustasid PRIA otsuse ning jätkasid oma tegevust. Kuni tänase päevani oli asi menetluses.

Täna saabus PRIAlt karm otsus - Suursilla, Taggo ja Posti juhitud MTÜd peavad tagastama seitse toetust täismahus 728 693 eurot.

PRIA andis teada, et MTÜ Rannakalad peab tagastama kolm taotlust kogusummas 429 376 eurot, MTÜ Kalatex neli taotlust kogusummas 299 317 eurot, sest toetusesaajad ei kasutanud toetuste abil soetatud rajatisi ja seadmeid sihipäraselt. Ümbruskonna kalurite püütud räime esmaladustamise kohana objekti ei kasutatud, selle asemel toimus seal Taggole ja Postile kuuluva OÜ Liu Fish äritegevus. Toetusesaajad ei täitnud ka 2018. kevadel PRIA ettekirjutust võtta objekt sihipäraselt kasutusse.

Kuidas Pärnu abilinnapea Suursild ning partnerid PRIAlt ligi miljon eurot välja skeemitasid ning milleks saadud raha tegelikult kasutasid, vaata täna õhtul kell 21.30 algavas Kanal 2 saates "Radar".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles