Tasuta arvutikoolitused

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Need, kel seni pole olnud kokkupuudet arvutiga ja kes ei oska internetti kasutada, võivad oma nime kirja panna tasuta arvutikoolitustele, mis toimuvad nii Pärnus kui soovi korral oma kodukülas.

Sellest nädalast algasid novembrini kestvad “Ole kaasas!” tasuta arvuti- ja internetikoolitused. Peale algajate koolitatakse edasijõudnuid, rääkis Vaata Maailma Sihtasutuse juht Kristi Kivilo.

Nime saab neljatunnisele koolitusele kirja panna, helistades numbril 618 0180 või internetis “Ole kaasas!” kodulehel.

Kui aga mõnes Pärnumaa paigas leidub seitse kuni 12 huvilist, võib kohale kutsuda mobiilse koolitusklassi. Selleks on kohapeal vaja laudade-toolidega ruumi ja õpetajad toovad arvutid ise kohale.

Projektiga ühines sel aastal Targa Töö ühing, millega koostöös luuakse 35 “Ole kaasas!” arvutiklubi kõikjal Eestis, kus koolituse läbinud saaksid hiljem arvuti ja interneti kasutamisel tuge.

Arvutiklubides toimuvad ka koolitused töö korraldamiseks nii kodus ja kontoris. Samuti soovitakse tänavu rõhku panna koostööle ettevõtetega, mis on huvitatud oma töötajate koolitamisest.

Ehkki Eestis on internetikasutajaid ülejäänud Euroopa riikidega võrreldes üsna palju, on siin umbes 260 000 täiskasvanut, kes ei oska arvutit ega internetti kasutada, neist kuni 70 000 sooviksid selle oskuse siiski omandada, rääkis Kivilo.

Kui eelmisel õppeaastal osales “Ole kaasas!” alg- ja täienduskoolitustel 54 000 inimest, siis sel aastal on eesmärk 10 000 koolitatut.

“Ole kaasas!” on Vaata Maailma SA, EMT ja Elioni 2009. aasta kevadel algatatud inimeste internetti kaasamise projekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles