Janek Õiglane pidi Ratingeni kümnevõistlusest viimasel hetkel loobuma

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglase hooaja avastart mitmevõistluses lükkub edasi.
Janek Õiglase hooaja avastart mitmevõistluses lükkub edasi. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalavahetusel Saksamaal Ratingenis toimuval mitmevõistlusel osaleb eestlastest vaid Grit Šadeiko, sest Janek Õiglane pidi viimasel hetkel miitingust loobuma.

24-aastast Õiglast täna enam stardinimekirjadest ei leia, sest ta tegi nädala esimeses pooles treeningul viga jalale. Olukord polevat esialgsetel andmetel väga tõsine, mistõttu säilib võimalus, et vändralasel õnnestub kümnevõistlus enne EM-normi täitmise tähtaega ehk 15. juulit veel läbida. Selliseid võistlusi, kus normi saaks täita, on juuni lõpus ja juuli alguses aga keeruline leida, sest mitmed kodused (Eesti-Soome-Rootsi maavõistlus ja Rakvere lahtised mitm. meistriv.) ja välismaised (lisaks Ratingenile ka Kladno) jõuproovid on kavas lähima nädala jooksul. 

Õiglane pole pärast eelmise aasta augustis Londoni MMil neljanda koha saavutamist mitmevõistlust teha saanudki. Sisehooaja jättis ta sügisese kaitseväe-kohustuse tõttu vahele, kevadisest Götzise võistlusest tuli aga loobuda talvel tekkinud kannapõrutuse tõttu.

Hetkeseisuga on Berliini EMile minemas eestlastest Maicel Uibo, Karl Robert Saluri ja Karel Tilga. Olukord võib muutuda aga juba eeloleval nädalavahetusel, kui Pärnus toimuval Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusel asuvad isiklikku rekordit jahtima nii Tilga, Taavi Tšernjavski kui Hans-Christian Hausenberg. Täna võib seega jätkuvalt öelda vaid seda, et ainsana on koha EMil kindlustanud Uibo.

Õiglase puudumisest hoolimata on Ratingeni võistlus tulemas kõrgetasemeline, sest lisaks mitmetele tugevatele sakslastele on stardis ka maailma parim kümnevõistleja, prantslane Kevin Mayer. Götzises kaugushüppes nulli saanud seitsmevõistleja Grit Šadeiko jaoks on peamine EM-normi ehk 5900 punkti alistamine. Ratingeni võistluse stardinimekirja leiab siit.

Jaht kolmele EM-pääsmele:

1. Maicel Uibo 8514
2. Karl Robert Saluri 8137
3. Karel Tilga 8101

4. Johannes Erm 8046
5. Taavi Tšernjvaski 7873
Janek Õiglane ?
Hans-Christian Hausenberg ?

Euroopa edetabel: 
1. Maicel Uibo 8514
2. Pieter Braun (Holland) 8342
3. Timothy Duckworth (Suurbritannia) 8336
...
11. Karl Robert Saluri 8137
12. Karel Tilga 8101 
13. Johannes Erm 8046
22. Taavi Tšernjavski 7873

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles