Jahisadama paadikuuris tantsitakse kuuni

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa meelelahutusklubi Kuu tantsijad ­naasid hiljuti Gruusiast folkloori­festivalilt esi­kohaga.
Pärnumaa meelelahutusklubi Kuu tantsijad ­naasid hiljuti Gruusiast folkloori­festivalilt esi­kohaga. Foto: Erakogu

Koreograafide Annika Viibuse ja Kardo Ojassalu lavastajakäsi on kontsertlavastuseks põiminud homme Pärnu jahi­sadama paadikuuris vaid korra etenduva “Ku-Ku-Kuuni”. Meelelahutusklubi Kuu eestvõttel osaleb kaluriküla miljöös arenevas sündmustikus viis Pärnumaa rahvatantsurühma – lastest täiskasvanu­teni.

“Lugu räägib sellest, et kodus on kõige parem, sest kõik head asjad on seal juba olemas. Aga sa ei oska neid hinnata enne, kui oled need korraks ära kaotanud või nad on peaaegu ­kadumas ja tekib õhkõrn võimalus, et kogu su suurepärane elu kukub kokku, olles pisut liiga ahne mingisugustel hetkedel,” avaldas Viibus.

Kuna kontsert tugineb tantsurühmade juba varem selgeks õpitud repertuaarile, millest lavastajad tegid oma valiku, on väga suur osa rahvatantsul. “Sõnalist osa on ka, aga minimaalselt – vaid niipalju, et saaksime publikule teha oma loo hõlpsalt arusaadavaks,” selgitas Viibus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles