Paikusele plaanitav eksklusiivne väikelaevade sadam ootab rahastust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama asukohaks on kavandatud Reiu jõe paremkallas Paide maantee sillast sadakond meetrit ülesvoolu.
Sadama asukohaks on kavandatud Reiu jõe paremkallas Paide maantee sillast sadakond meetrit ülesvoolu. Foto: Urmas Luik

Pilt, et Reiu jõel sõidavad kaatrid ja ­jahid, mis sealsamas silduvad, on praegu helesinine unistus. Ja Reiu jõe paremkaldale Paide maantee sillast sadakond meetrit ülesvoolu kavandatud väikelaevade sadam ei saa teoks veel niipea.

Pea kümme aastat tagasi, kui toonane Paikuse vallavalitsus sadama detailplaneeringuga algust tegi, koostati sellele ehitusliku maksumuse hinnang. Arvutused näitasid tolleaegse Paikuse vallavanema ja praeguse osavalla­keskuse juhataja Kuno Erkmanni kinnitusel aga selgelt, et oma raha eest ei suuda omavalitsus sadamat rajada. “Kahjuks ei ole saadud projekti realiseerimiseks tuge ka Euroopa Liidu ­toetusmeetmetest,” märkis Erkmann. Kuid keskkonnamõju strateegiline hindamine, hüdrograafilised ja ehitusgeoloogilised uuringud on andnud Reiu külalissadamale rohelise tule.

Plaani ei ole maha maetud. Erkmanni hinnangul võib Reiu külalis­sadam valmida kas koostöös erasektoriga või saades toetust järgmisel eurotoetuste perioodil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles