Muuliäärne kergliiklustee läheb plaanitust kallimaks

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee muuli äärde peaks valmima tänavu novembri lõpuks. 
Kergliiklustee muuli äärde peaks valmima tänavu novembri lõpuks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu muuli äärse tee ehitamiseks välja kuulutatud riigihankele laekus kaks pakkumist. Võitjaks osutus OÜ Nordpont, mis on valmis tee ehitama 370 666,66 euro eest.

Linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse juhataja Väino Kauri sõnutsi lähevad tööd küll esialgu kavandatust kallimaks, kuid saavad vähemalt sel aastal tehtud. Esialgu oli kergliiklustee maksumuseks plaanitud 351 306 eurot.

Kergliiklustee algab Estonia katastroofi ohvrite mälestusmärgi juurest ja lõpeb tuletorni lähedal. Tee on mõeldud selleks, et inimesed jõuaksid randa kuiva jalaga, praegu on juurdepääs sealtkaudu sonnide tõttu raskendatud. Rada algab asfaldiga, muuli juurest kulgeb edasi vaiadele ehitatud laudtee. Kogu tee pikkus on 463 meetrit. Hanke tingimuste kohaselt algavad ehitustööd 21. augustil ja valmimistähtaeg on 30. november.

Keskmiselt 1,60 meetri kõrgusel veepinnast kulgev tee piiratakse mõlemalt poolt kuni meetrikõrguste käsipuudega. Rajal on seitse pinkide ja prügikastidega istumisala, mille käsipuudesse süvistatakse leedribad, tee alguses ja lõpus asuvad jalgrattahoidjad. Laudtee sisse paigaldatakse 67 maavalgustit, mis paiknevad mõlemal pool teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles