Video: Pärnu naine leidis automootorist pesatäie linnupoegi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnupesa. Foto on illustratiivne
Linnupesa. Foto on illustratiivne Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hiljaaegu asutas pärnakas Eleriin end jupp aega kasutuseta seisnud kaubikuga sõitma, kui kuulis ühel hetkel siutsumist. Kapoti avades selgus, et mootoris oli linnupesa koos kuue pojaga

«Tavaliselt paluvad loomakaitsjad sohvritel talvel ikka kapott lahti teha ning veenduda, et sinna mõni kiisu pole sooja pugenud,» nentis Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) juhatuse esimees ja loomapäästja Heiki Valner oma blogis. «Hommikul masinat käivitades võib juhtuda, et vaeseke jääb rihmade vahele ja need võivad ta lausa tükkideks rebida.»

Loodus aga tegutseb aastaringselt ning seetõttu ei ole suliste allüürnike ilmumine seisvasse mootorisse väga üllatuslik. Murekohaks oli aga asjaolu, et lindude kohaolu avastati alles pärast parklast lahkumist.

Valneri sõnul ei jäänud autoomanikel üle muud, kui masin samasse kohta tagasi viia ja loota, et linnupoegade vanemad siiski naasevad. Kui seda aga ei juhtu, on ELL valmis abitud orvud enda hoole alla võtma ning nad üles kasvatama. 

Eleriini leiu valguses otsustas Valner autojuhtidele meelde tuletada inimlikkust ja tähelepanelikkust. «Olge palun inimesed — kui hakkate jupp aega seisnud autoga sõitma, visake pilk ikka kapoti alla ja mujalegi ning veenduge, et seal linnu- või loomapoegi pole,» võttis loomakaitsja asja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles