Pildid: kesklinnas valmistatakse jahutusjaama tarvis ette ehitusplatsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fortum Eesti AS rajab Pärnusse Laiale tänavale vana jaotussõlme asemele linna esimese jahutusjaama. Praegu käivad kontserdimaja parkla vastas platsil vana hoone lammutustööd ja jaama ehitus algab sügisel.

„Suvisel turismihooajal me ei hakka tolmutama ja valmistame praegu ehitusplatsi sügiseks ette,” rääkis Fortum Eesti müügijuht Hillar Nuut.

Kaugjahutuse projekt näeb ette seitsmemegavatise jahutusjaama ja kuni kilomeetrise jahutusvõrgu ehitamise sellesse piirkonda.

Fortum Eesti tootmis- ja jaotusjuhi Marko Reigo jutu järgi on plaanis kogu kaugjahutusprojektiga valmis saada aasta lõpuks.

Jaam hakkab jahutuse tootmiseks kasutama nii traditsioonilisi tööstuslikke seadmeid kui Pärnu jõe külma vett vabajahutuse allikana. Eri lahenduste kombineerimine ise aastaaegadel võimaldab optimeerida külmamasinate töörežiimi ja võimsust.

Kesklinna külmajaama hoone projekteeris Pärnu EKE Projekt.

Kui kaugkütte eesmärk on varustada kliente soojaga, siis kaugjahutuse eesmärk on vastupidine: toota kuuekraadist jahutusvett ja varustada sellega neid, kes vajavad oma tegevuses jahutust: kaubanduskeskused, ärihooned, kultuuriasutused, spaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles