Väikelastekool saatis esimesse klassi viienda lennu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu väikelastekool tähistas viiendat tegevusaastat toreda peoga, kus saadeti 1. klassi järjekordne lend särasilmseid ja õpihimulisi lapsi, keda esimesel õppeaastal juhendas õpetaja Katrin Saat.
Pärnu väikelastekool tähistas viiendat tegevusaastat toreda peoga, kus saadeti 1. klassi järjekordne lend särasilmseid ja õpihimulisi lapsi, keda esimesel õppeaastal juhendas õpetaja Katrin Saat. Foto: Erakogu

Pärnu väikelastekool tähistas viiendat tegevusaastat toreda peoga, kus saatis 1. klassi järjekordse lennu särasilmseid ja õpihimulisi lapsi, keda esimesel õppeaastal juhendas õpetaja Katrin Saat.

Peole olid palutud kõik huvikooli vilistlased vanematega. Tore oli vaadata suurelt ekraanilt lendude kaupa fotomeenutusi ja videoklippe.

Vilistlased üllatasid rahvast toredate esinemisnumbritega: lugesid luuletusi, laulsid ja tantsisid.

Õpetaja Hilve Kivipõld-Verbitskase asutatud huvikool alustas tegevust 2013. aasta sügisest ühe rühmaga, lõppenud õppeaastal oli õppureid juba kolme rühma jagu.

Lapsed tulevad väikelastekooli viieaastasena ja käivad tundides kahe aasta jooksul korra nädalas.

Lastevanemate arvates on huvikooli tugevus seotud esimesel õppeaastal antava baasiga, mis seondub tunnetusprotsesside süsteemse arendamisega. On väga oluline, et enne tähtede-numbrite õppimist oleks lapsel välja kujunenud pinnas, mis lubab õpitavat vastu võtta.

Väikelastekoolis käimine on tõstnud laste huvi raamatute ja arvutamise vastu. Samuti märkavad nad paremini seoseid numbrite maailmas. Väikelastekool annab lastele aimu, milline on päris kool, arendab püsivust ja kohusetunnet.

Väikelastekooli teevad eriliseks Persona Dollsi nukud, mis võimaldavad lastes kujundada empaatiat ja teistega arvestamise oskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles