Viirelaiu saladuslik aare

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirelaiult leiab hulga võrkkiikesid, kus lesides mõtteid mõlgutada.
Viirelaiult leiab hulga võrkkiikesid, kus lesides mõtteid mõlgutada. Foto: Raido Keskküla

Ausalt öelda ei kujuta enne Viirelaiu poole teele asumist ette, mis meid ees ootab. Teame, et tegu on Muhumaa külje alla jääva laiuga, kuhu pääseb ainult paadiga. Muhumaast eraldab Viirelaidu 900meetrine veeriba ja mandrile sõidab sealt mootorpaadiga kümmekond minutit.

Suuremat osa laiust valitsevad lambad. “Viirelaiu vabariik on 80 hektari suurune maa Ida-Euroopas,” kirjeldab Viirelaidu selle koduleht.

Jõuame kolleegiga kohale ühel Eestis nii tavalisel vahelduva pilvisusega suvisel hommiku­poolikul. Küüti pakub meile üks saare omanikest. Enne maabumist põikame läbi hüljeste pesitsuskohast. Me polnud neid loomi kunagi väljaspool loomaaeda näinud ja see kogemus on juba omaette väärt. Uudishimulikud loomakesed piiluvad meid veest, päid lainete alt välja poetades ja seejärel vette tagasi sulpsates. Julgemad hiilivad paadist vaid mõne meetri kaugusel.

Viirelaid üldse jätab aga omapäraselt koduse mulje. Meid saatev Priit Villemson tõdeb, et laiul puhkad argimuredest, mis mandrile ootama jäävad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles