Suvi alaku! Pärnu sai kolmeks kuuks pealinna tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13.07 algas astronoomiline suvi ja pealinna Tallinna meer Taavi Aas andis selle puhul äsja valminud Rüütli platsil Pärnu ametivennale Romek Kosenkraniusele traditsiooniliselt üle suvepealinna tiitli.

Vastaval tunnistusel oli kirjas, et Pärnu on suvepealinn alates tänasest, 21. juunist kella 13.07st kuni 23. septembri kella 4.54ni.

„Türi on tänavu kevadpealinna tiitlit kandnud viisil, mis on lati Pärnu jaoks väga kõrgele tõstnud. Täna anname teatepulga üle Pärnule lootuses, et ta annab meile kuldse suve, sooja päikese ja parimad emotsioonid. Kuid võin kinnitada, et ka Tallinnas on hulganisti väga meeldivaid suve veetmise kohti, olgu selleks meie pargid, rannad või haaravad kultuuriüritused. Kaunist suve kõigile!” soovis Aas.

Pärnu suve olid tulnud tervitama teistegi teemapealinnade esindajad: kevadpealinnast Türilt, talvepealinnast Otepäält ja sügispealinnast Narvast.

Suvepealinna tiitli üleandmise tseremoonia jätkus kontserdiga “Tere, Pärnu suvi!”, kus astusid üles Pärnu linnaorkesrter ja Glamband solistidega sõpruslinnadest Lätist ja Leedust. Pärnaka Merlin Kivi kõrval esinesid Aija Vitolina Jelgavast ja Martynas Kavaliauskas Šiauliaist. Linnaorkestrit dirigeeris Raitis Ašmanis Šiauliaist.

Õhtu lõpetas Eurovisiooni lauluvõistlusel Eestit esindanud sopran Elina Nechayeva.

Esimest korda tervitati Pärnu suve pidulikult 1978. aastal, esimest korda anti Pärnule suvepealinna tiitel 1996. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles