Pärnu soomlased peavad jaanipidu täna

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Soomlaste jaanipidu Alexi majas.
Pärnu Soomlaste jaanipidu Alexi majas. Foto: Sirle Matt

Täna õhtul kella seitsmest kogunesid Pärnu soomlased Kuninga tänava Alexi maja sisehoovi, kus tervitavad lähenevat kalendrisuve ja eestlaste võidupüha kontserdi ja tantsuõhtuga.

Kontserdi annavad Helsingist kohale sõitnud ammused Pärnu sõbrad Riitta Leivo ja Kari Pulakka, kellest esimene on Soomes tuntud džässlaulja ja Pulakka vanema põlve hinnatud kitarrist. Mõlemad on esinenud Pärnus varemgi, mullu Augustiunetusel, kui duoga liitus viiuldaja Kaija Rytkönen, kes on estofiil ja Pärnu Soome seltsi kultuurisekretär.

Jaaniõhtu Alexi majas korraldaski Pärnu Soome selts, mis loodi 2011. aastal 16 liikme poolt, kuid hakkas sedavõrd kiiresti kasvama, et ületas 500 liikme piiri juba 2016. aastal, kujunedes kõige arvukamaks Soome seltsiks Eestis. Seltsis arvatakse, et Pärnu Soome selts võib liikmete arvu poolest silmad ette anda kõigile võõrsil moodustatud soomlaste seltsidele üle maailma.

Tänasele jaanitantsuõhtule Alexi majas on vaba sissepääs kõigile. Seltsiõhtu on siiski soomekeelne.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles