Galerii: Pärnus Rüütli platsil maakaitsepäeval jagati võidutuld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iseäranis meeldis Pärnus korraldatud maakaitsepäev lastele, kellel lasti vabalt turnida pääste-, politsei- ja Kaitseliidu masinate peal.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva eestvedamisel  organiseeeritud võidutule ootamisel sai vaadata nii relvi kui tehnikat, ise laternat valmistada ja käele või põsele sinimustvalged triibud.

Naiskodukaitsjad pakkusid lõunasöögiks sõdurisuppi.

Sedaviisi oodati Tallinnast president Kersti Kaljulaidi läidetud võidutuld. Võidutuli süüdati eile Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus Eesti eest langenud sõdurite auks. Seejärel usaldati tuli teatejooksjatele, kes startisid Tori kiriku juurest samal ajal võidupüha maratoni jooksjatega ja tõid tule Pärnu Rüütli platsile, kus oli jooksu finiš. Edasi rändas tuli Rakvere kaudu Tallinna. Tänasel võidupüha paraadil süütas president samast leegist Eesti ajaloo tähtsaima võidu auks tule.

Presidendilt võtsid võidutule vastu ja tõid selle kodumaakonda kaitseliitlane Rait Vaeno, noorkotkas Karl Mumme, naiskodukaitsja Karme Tammist ja kodutütar Anet Kesküla.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius jagas Rüütli platsil võidutuld nii omavalitsuste esindajatele kui kõigile teistele soovijatele, kes viisid tõrviku või laternaga sellest killukese  oma jaanilõkkesse.

Lääneranna valda jõuab võidutuli kahest maakonnakeskusest nii Lääne- kui Pärnumaalt. Lääne maakonnast viib tule valda Lihula üksikkompanii teavituspealik Meelis Malk ja Pärnu Pärnumaa maleva teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialist Jaanus Mehikas, mõlemad mehed on Lääneranna valla elanikud. Tuledest süüdatakse Koonga, Vanamõisa ja Ridase jaanilõke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles