Päästjad said mitu ärevat kõnet Seljametsast

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Pilt on illustreeriv.
Päästeauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Sinivee

Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja sõnade kohaselt möödusid pühad päästjatele üldjoontes rahulikult, kuigi  väljakutseid neile tuli.

Eile õhtul said päästjad Seljametsa muuseumi juurest mitu kõnet, kus inimesed kirjeldasid suurt tumedat suitsusammast. Väljakutse siiski tühistati, sest kohapealt kinnitati, et tegemist on jaanitulega ja midagi ei põle.

Valvepressiesindaja Piret Seire andmeil tuli laupäeva ja pühapäeva öö peale kokku viis lõketega seotud väljakutset. Kõigil jaanituledel, mida päästjad kutse peale kontrollima sõitsid, olid tema jutu järgi siiski ohutusnõuded täidetud. “Kõik oli korrektne, aga ju siis mõni mööduja tundis, et asi võib natuke ohtlik olla,” märkis Seire.

"Vaibunud tuul ja varasemate päevade vihmasadu tegid looduses tingimused paremaks ja ma usun, et inimesed olid ise ettevaatlikumad ja paremini valmistunud," tähendas Seire.

Korra sõitsid päästjad eile õhtul Rääma rappa, mille kustutustööd lõppesid reede õhtul. Sealt oli hakanud suitsu tulema ja päästjad avastasid paar tulekollet, mis kustutati. “Eks nad käi Rääma raba aeg-ajalt kontrollimas järgnevatel päevadelgi. Rabapõlengul mõningad tulekolded avanevadki hiljem alles,” seletas Seire.

Reede see-eest kujunes päästjatele rajuilma tõttu üpris töiseks. Siis likvideerisid nad päeva jooksul 16 korral tugeva tuule tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles