Galerii: randa kerkiv tornmajade rajoon sai nurgakivi (1)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Valgre elurajooni esimese kortermaja ehitustöödega on jõutud juba niikaugele, et püstitatud on kaks esimest korrust, õnnistasid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, projekteerijad, ehitajad ja arendajad hoone eile ja panid paika selle nurgakivi.

“Linnapeana on mul hea meel, et Pärnusse tahetakse tulla ja kinnisvara soetada,” märkis Kosenkranius. “Kui me rannapromenaadi pikenduse valmis saime, oli kurb vaadata seda võsa ja kõrkjaid,” lisas ta.

Esimeses etapis on plaanis rajada kolm seitsmekorruselist maja, mis tähendab kokku 150 korterit. Teises faasis avaneb arendajail võimalus rajada veel kaks veidi suuremat, üheksakorruselist kortermaja. See tähendab, et elurajoonis oleks kokku umbes 300 korterit.

Elurajooni arendab Valgre Residence OÜ. Ettevõte omandas kinnistud 2017. aastal. Korteri keskmine ruutmeetri hind jääb 2500–2600 euro piiresse. Eilseks oli nurgakivi saanud hoonesse müüdud pea 20 protsenti planeeritud korteritest.

Kuna tegu on kümme aastat vana planeeringuga, ei olnud praeguse arenduse taha ehitatud majade elanikel võimalust protestida.

“Paljud seda ei uskunud, et kümme aastat hiljem võib siia midagi kerkida,” lisas Peterson ja märkis, et loomulikult merevaatega harjunud inimesed protestivad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles