Papiniidu silla elektroonsed liiklusmärgid hakkavad peagi tööle

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiniidu silla elektroonilisi liiklusmärke testiti eelmise aasta lõpul.
Papiniidu silla elektroonilisi liiklusmärke testiti eelmise aasta lõpul. Foto: Mailiis Ollino

Via Baltica äärde projekti „Smart E67” raames paigaldatud elektroonsed liiklusmärgid, mis Harjumaal juba praegu infot kuvavad, pannakse Pärnumaal osaliselt tööle juulis ja täismahus aasta lõpuks.

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa sõnutsi on tänaseks võimalik suurtel infotabloodel teavet kuvada liiklusjuhtimiskeskusest käsijuhtimisega ja vajaduse korral seda tehaksegi.

„Papiniidu silla märgid paneme esialgu staatilises režiimis tööle kiiruspiirangut näitama tõenäoliselt juulis,” ütles Vaikmaa. „Täismahus hakkavad märgid tööle ilmastikust sõltuva juhtimissüsteemi valmides, see peaks juhtuma detsembris.”

Pärnumaal on Via Baltica ääres neli hoiatus- ja kiirusmärgi kombinatsiooniga tablood Papiniidu sillal ja muutuva teabega tabloo Raekülas ja Saugas.

Muutuva infoga elektroonsed liiklusmärgid paigaldatakse Tallinna–Pärnu–Ikla maanteele projekti „Smart E67” raames, selle eesmärk on vähendada sõiduaega ja teeolusid arvestades muuta liikluskeskkond turvalisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles