Analüüs: küladest loobumine ei laostaks Tori valda

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
​Tori vallavanema Lauri Luuri sõnutsi ei ilmne suurt positiivset ega negatiivset mõju, kui piire muuta, kuna külades pakutavad teenused on integreeritud Pärnu linnaga.
​Tori vallavanema Lauri Luuri sõnutsi ei ilmne suurt positiivset ega negatiivset mõju, kui piire muuta, kuna külades pakutavad teenused on integreeritud Pärnu linnaga. Foto: Madis Sinivee

Tori vallavalitsuse tellimusel valmis analüüs, kuidas mõjutab linnalähedaste külade Pärnuga liitumine ehk suure osa maksumaksjate kaotsiminek valla hakkamasaamist.

Külad, mille üleminekut Pärnu linna koosseisu kaalutakse, on Sauga, Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu. OÜ Cumulus Consultingu koostatud analüüsiga uuriti lahkulöömise mõju nii vallakodanikele kui praegusele Tori vallale.

Piiride muutmisega väheneks ­Tori valla elanike arv umbkaudu kolmandiku võrra, ent aruande järgi sel laostavat tagajärge ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles