Pea ees Aadria merre

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik see üleelamine on andnud turvatunde ja kogemuse, mida üheltki koolituselt ei saa. Nüüd pakub noor kapten oma purjekal Pärnu lahel sõiduteenust.
Kõik see üleelamine on andnud turvatunde ja kogemuse, mida üheltki koolituselt ei saa. Nüüd pakub noor kapten oma purjekal Pärnu lahel sõiduteenust. Foto: Urmas Luik

Kaur Kuura on enda sõnade kohaselt lihtne maapoiss, töötab metsas traktoril, näpud pidevalt õlised. Mõne aasta eest elavnes tema huvi ­purjetamise vastu. Mees võttis uitmõttena tundunud ideel sabast kinni ja hüppaski pea ees tundmatusse vette, täpsemalt Aadria merre.

Kui purjekaraha enam-vähem koos oli ja oma ala tegijate käe all koolitusedki läbitud, hakkas Kuura otsima sobivat laeva. Ta leidis selle Horvaatiast. Jahti osta on keerulisem kui autot. Meel kippus mustaks minema: kõikidel internetist välja vaadatud jahtidel oli mingi häda. “Jalutasime kail, kus seisid laevad laenutuseks. Seal hakkas üks silma, helistasime laeva peal olnud telefoninumbrile, kuigi seda alust kuskil müügis ei olnud. Ja omanik oli nõus müüma, täiesti juhuslikult,” meenutas Kuura, kuidas temast sai Pinot’ purjeka omanik.

Olen väga rahul, ei kahetse ühtegi päeva, mis ära olin. Kui oled endas kindel, ei ­tohi loobuda. Kaur Kuura

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles