Huvi virtuaalse juubelimaratoni vastu oli oodatust suurem

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100 e-maratonil osales enam kui 130 jooksu huvilist.
EV100 e-maratonil osales enam kui 130 jooksu huvilist. Foto: Laura Toomesoo

Võidupüha eel Pärnus joostud juubelimaratoni programmi kuulus unikaalne e-maraton, millest võttis osa üle 130 huvilise.

E-maratoniks kutsutav virtuaaljooks tõi 21.–22. juunil rajale kõiki need, kel ei olnud võimalik Pärnusse tulla, kuid kindla peale soovisid jooksupeost osa saada. Jooks osutus koguni nii populaarseks, et kirjapanek tuli kohtade täitumise tõttu sulgeda paar päeva enne ametlikku registreerimistähtaja lõppu.

Valida võis nii 21 kui 42 kilomeetri vahel ning joosta sai endale sobivas kohas. Jooksjaid jagus igasse Eesti maakonda, ent huvilisi leidus välismaalgi. Nii oli stardis sõpruskond Soomest, leedulane ja mitu USA jooksusõpra. Poolmaratoni läbis 127 ja maratoni üheksa jooksjat. Tulemuse kirjasaamiseks tuli korraldusele saata pulsikella või mobiilirakenduse logi.

„Alguses ei saanud registreerimisega vedama, aga nagu näha lõpus pidama. Oleme korraldajatena siiralt rahul, et projekti saatis edu hoolimata sellest, et Pärnuski oli samal ajal võimalik joosta,“ rõõmustas maratoni peakorraldaja Vahur Mäe.

Seda, kas mujal maailmas populaarsust kogunud virtuaalsed jooksud hakkavad edaspidi kuuluma klassikaliste Eesti rahvajooksude programmi, on muidugi keeruline hinnata, ent Mäe arvates on nüüdsest Kahe Silla klubi õnnestumisest mõndagi kõrva taha panna.

„Tõestasime, et huvitav projekt toob rahva paralleelselt starti ka seal, kus pole võistluskeskusi ega rajateenindust. On eri põhjusi, miks soovitakse omaette tegutseda ja selleks tuleb rahvale valikuvariante pakkuda. Nägime Pärnu maratoni kogemusest, et Eesti jooksusõber kasutas võimalust agaralt ning kui on sisuga ja temaatiline projekt, tasub e-jooksu korraldamist kaaluda edaspidigi,“ tõdes korraldusmeeskonna juht.

E-maraton kandis endas heategevuslikku aspektigi. Iga osaleja annetas starditasust kolm eurot Pärnu noorele kanuuaerutajale Joosep Karlsonile, kes treenib eesmärgiga olümpiamängudele jõuda ja seal Eestit edukalt esindada. Ühtekokku kogunes Karlsoni toetuseks märkimisväärne 408 eurot, mis antakse noormehele üle juuli jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles