Rändtirtsud teevad teatrit vanas villavabrikus (1)

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Etendamispaik olla väga vinge ja vana: 1953. aastal ehitatud hoones toodeti kunagi villast lõnga.

Pärnu-Jaagupi aleviteatri Rändtirtsud näiteseltskond avab kolmeks õhtuks kunagise Uduvere villavabriku hoone, et etendada seal oma suvelavastust.

Homsest reedeni mängib trupp seal Leida Tigase romaanil põhinevat kahes vaatuses lugu “Sõber meriröövel”, mis mõeldud täiskasvanuile, aga sobib juhendaja Gerda Möldri kinnitusel noortelegi vaadata. Etendamispaik olla väga vinge ja vana: 1953. aastal ehitatud hoones toodeti kunagi villast lõnga. Erakätes majas pole nüüdseks tollest ajast eriti midagi alles peale vanade ahjude, kuid õlist läbi imbunud päevi näinud põrandad panevad ruumi eriliselt lõhnama.

Varem on trupp lavastusi mänginud ikka Pärnu-Jaagupi rahvamajas, suvelavastuse ideeni jõuti tänavu seepärast, et ettevõetud lavastuse õppimine võttis pikalt aega. “Minu visioon lavastajana oli viia meie lavastus just sellesse hoonesse, et kasutada ära ­maja ajaloolist hõngu ja olemust,” selgitas Mölder.

Kuna Rändtirtsud said oma kasutusse tühja saali, ehitasid näiteringi liikmed sinna ise lava. Esialgu on kavas ­anda vaid kolm etendust. “Kui aga rahval tekib suurem huvi, oleme mõelnud, et äkki sügise poole saame seda samas majas veel teha,” selgitas Mölder.

“Ilus kerge armastuslugu,“ iseloomustas lavastaja. “Tudengist linnapreili läheb sõbranna juurde maale suvitama, aga selle käigus satub ta valesse perre, kuhu oodati karjast. Nii saab suvitajast hoopis karjane ja sealt hakkavad sündmused edasi hargnema.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles