Rahvaluulearhiiv kutsub noori vanaemade lugusid salvestama

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaluulearhiiv kutsub noori üles salvestama vanaema-vanaisa lugu või laul.
Rahvaluulearhiiv kutsub noori üles salvestama vanaema-vanaisa lugu või laul. Foto: Rahvaluulearhiiv

Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluulearhiiv ja Euroopa kultuuripärandi aasta 2018 kutsuvad üles noori ja eakaid tegema nutikat põlvkondadevahelist koostööd, et salvestada iga Eesti vanavanema oluline lugu või laul.

Laste ja noorte ülesanne on leida nutivõistluse "Püüa vanaema lugu purki!" raames salvestusseade nagu telefon ja koostöövalmis vanaema-vanaisa ning rahvaluulearhiivi veebilehe juhendamisel koguda temalt heli- või videolugu.

Osalema on oodatud koolinoored ja tudengid, aga teisedki, kes vanema põlvkonna sõnumi talletamist vajalikuks peavad. Parimaid eri vanuseastmete kogujaid autasustab kirjandusmuuseumi rahvaluulearhiiv.

Kogumisvõistlus kuulub Euroopa kultuuripärandiaasta ürituste sekka Eestis. Euroopa kultuuripärandiaasta mõte on innustada inimesi väärtustama nii vaimset, digitaalset kui ka ainelist pärandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles