Video: maailma kettagolfitipud võistlevad Jõulumäel

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Discgolf. Foto on illustratiivne.
Discgolf. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Reedest pühapäevani toimub Jõulumäel discgolf'i-võistlus Innova Baltic Tour Pärnu Open, mis ühtlasi on kvalifikatsioonvõistlus USDGC-le (United States Disc Golf Championship) pääsuks.

Sellel aastal on eurooplastel võimalik pilet lunastada peale Pärnu Tšehhis Konopiště Openilgi. Pärnu Openil jagatakse 3.–6. oktoobrini kestvale ja maailma ühele mainekamale võistlusele USDGC-le viis piletit.

Pärnu Openil näeb kolme päeva vältel tippmängijad. Tuntumad neist on Will Schusterick (Team Prodigy) ja Eagle McMahon (Team Discmania), viimane neist on see hooaeg võitnud ookeani taga mainekaid suurvõistlusi. Soomest on kindlasti nimekamad Leo Piironen ja Mikael Häme.

Võistlusel osaleb 168 mängijat kuuest riigist, nad läbivad Jõulumäe modifitseeritud 18 korviga rada kolm korda. Võistlus toimub ajatatud stardiga (golf start) ehk pealtvaatajad saavad kogu päeva vältel lemmikutele kaasa elada.

Pärnu Openi ühe korraldaja Rene Mengeli sõnutsi on kõrgetasemelisel mõõduvõtul suvepealinlastel kõrgeid kohti jahtida raske, kuid võimalus on neilgi.

"Open-klassis võib Urmas Lääne üllatada, MP40s on päris head võimalused Raimo Kimmelil ja Oliver Hanschmidtil," arvas Mengel. "Juunioridest toon esile Christopher Robin Antsu ja Mathias Villota."

Ajakava, mängijad ja muu info leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles