Lottemaa majandusaasta: kahjum kasvas pea kuus korda

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa on teist ­aastat järjest kahjumis. Ettevõtjad usuvad, et sellest seisust on võimalik ilusti välja tulla.
Lottemaa on teist ­aastat järjest kahjumis. Ettevõtjad usuvad, et sellest seisust on võimalik ilusti välja tulla. Foto: Urmas Luik

Kui ülemöödunud ­aastal jäi Lottemaa Teemapark OÜ ­miinusesse ligemale 25 000 euroga, siis 2017. aasta kahjum oli juba umbkaudu 135 000 eurot. Omanikel on aga plaan, kuidas teemapark taas kasumit teenima panna.

Tänavu jaanuaris omandas poole Lottemaa osakutest Pärnu ühe suurema hotelli, Strandi spaa- ja konverentsihotelli omanik Egon Elstein. Juba siis, kui majandusaasta polnud veel kokkugi võetud, märkis Elstein, et 2017. aasta oli neli aastat tegutsenud Lottemaale kõige viletsam.

Ettevõtte teine omanik ja tegevjuht Rein Malsub, kes mulluste tegemistega uuest omanikust paremini kursis, täheldas, et eelmise suve ­kehvade ilmade tõttu müüdi vähem pileteid ja müügikäive kahanes. Kui 2016. aastal leidis tee Lottemaale 70 000 külastajat, siis mullu oli külastajaid 68 000. Tegelik klientide langus oli suurem kui numbrid näitavad, sest Malsubi kinnitusel muudeti külastajate arvestuspõhimõtet. Külastajaarvu hulka loetakse nüüd kõik, kes teemaparki väisavad, sealhulgas needki, kes on saanud tasuta külastusõiguse kampaaniate kaudu või on muudmoodi sooduspileti saajad. “Varem ei olnud see tehnilistel põhjustel võimalik ja niiviisi ei kajastunud seni kõik teemapargi külastajad. Sellel põhjusel ei saa kõrvutada varasemaid külastajaarvusid,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles