EMilt eemale jääv Õiglane: elu ei garanteeri meile midagi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnevõistluses MMil neljanda koha võitnud Janek Õiglane.
Kümnevõistluses MMil neljanda koha võitnud Janek Õiglane. Foto: Erakogu

Londoni MMil neljanda koha saanud kümnevõistleja Janek Õiglane peab tänavu tiitlivõistluselt ehk Berliini EMilt eemale jääma. 

Õiglane püstitas küll möödunud aastal isikliku rekordi 8371 punkti, millega täitis ära EM-normi (7850), kuid kuna Eestis täitsid normi koguni viis mitmevõistlejat, oodati talt vajaliku punktisumma täitmist ka tänavu.

Õiglast segasid aga erinevad vigastused ning kuigi ta üritas enne 16. juulit minna normi täitma, otsustas ta pidurit tõmmata.

« Üleeile sai aga lõplikult otsustatud, et EM-i piletite nimel ei suuda enam normi püüda ja paraku pean võistlust teleekraanilt jälgima. Olen juba sellises vanuses ja sporditee staadiumis, kus tiitlivõistlustele kogemusi hankima enam vaja minna pole, silme ees on vaid kõrged kohad ja suuta võidelda parimatega,» sõnas ta. 

Nii sõidavad suure tõenäosusega (kui tervis vastu peab) Berliini Maicel Uibo (tänavu 8514 punkti), Karl Robert Saluri (8137 punkti) ja Karel Tilga (8101 punkti).

«Elu ei garanteeri meile midagi, sport on ka paraku selline, kus vigastused tulevad - tuleb osata vaid olukordadest välja ronida, üle olla ning kõige enam õppust võtta! Arvan, et kõik juhtub põhjusega, sellel teekonnal ei tohi aga pead norgu lasta. Ravin endid 100% terveks, tulen tagasi, kui aeg küps,» teatas Õiglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles