Rattarentijad ei suuda ühele saarele mahtuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu rentis välja kaks ala jalgrattalaenutusteks. ­Mõlemal alal asuvad aga ühe, Visit Kihnu märgistusega rattad.
Kihnu rentis välja kaks ala jalgrattalaenutusteks. ­Mõlemal alal asuvad aga ühe, Visit Kihnu märgistusega rattad. Foto: Erakogu

Kui võiks arvata, et väikese Kihnu saare ettevõtluses tulist konkurentsi pole, siis selgub, et ratta­rendiäris emotsioonid leegitsevad ja vahendid äri kindlustamiseks on päris põnevad.

Rattarent võib Kihnus olla väga mõistlik äritegevus: aasta jooksul külastavad saart kümned tuhanded turistid ja kui kas või kümnendik neist raudhobu rendib, toob see ettevõtjale tuhandeid eurosid tulu.

Mullu pakkus saarel rattarenditeenust kaks ettevõtet kahes paigas. Vallavalitsus otsustas, et sel ­aastal võiks olla süsteem sarnane. 29. märtsil kuulutas vald välja enampakkumise, et leida suveks Suaru sadamas asuvatele kinnistutele rattalaenutusteenuse pakkujad. Tingimus oli, et üks ettevõte ei saa mõlemat platsi endale, kui ta just pole ainuke pakkuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles