Tegusate naiste sõna võimendub meesteni

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Akkermann.
Annely Akkermann. Foto: PP

Selle üle, kui arvestatavalt kostab naiste sõna meesteni otsustamisel, mõtisklesid kesknädalal MTÜ Kodanikujulguse ja selle tegevjuhi Astrid Hindriksi kokkuhüütud ümarlauas Pärnumaa naisteühenduste esindajad.

Kaaluka sõna sekka ütlesid vastne riigikogu liige Annely Akkermann ja Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse mittetulundusühingute nõustaja Krista Habakukk.

“Liider ei saa ennast lasta kõrvale tõsta nagu pahandust teinud kass,” nentis Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas Pärnumaalt parlamenti valitud Akkermann, rääkides meeste telgitagustest poliitilistest mängudest.

Raamitud arusaamade järgi peab naine pingutama tipus püsimiseks meestega võrreldes hoopis rohkem ja tõestama, et tema mõte on kaalumist väärt.

“Kui kümmekond aastat tagasi läksime Kihnust Norrasse esimest laeva ostma, tekkis maskuliinses merendusseltskonnas tõsine elevus minusugust blondiini nähes,” meenutas Akkermann seika, kui tal Kihnu Veeteede esindajana tuli tõestada, et naine on ettevõtjana võrdväärne ja arvestatav tegija.

Pärnumaa saadikurühma liikmena 12. riigikogus lubas Akkermann seista selle regionaalse mõõtmega temaatika päevakorral hoidmise eest.

Naiste ettevalmistamist kohalikeks valimisteks ja vastava koolituse võimalusi selgitas Habakukk, kes kandideeris riigikogusse Reformierakonna nimekirjas ning on Häädemeeste vallavolikogu liige. “Meil on puudus naistest, kes julgeksid minna otsustusprotsessi, suudaksid ja tahaksid vastutuse võtta,” ütles ta.

Mainitud arutelu korraldati, järgides projekti “Euroopa Komisjoni soolise võrdõiguslikkuse strateegia 2010–2015 – rohujuure tasandile”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles